Početna stranica Portala pravosuđa BiHOsnovni sud u Prnjavoru

ATLANTSKA INICIJATIVA U OSNOVNOM SUDU U PRNJAVORU

27.09.2017.

U okviru projekta „Rod i pravosuđe“, koji provodi Atlantska inicijativa u BiH uz podršku Švedske, u Osnovnom sudu Prnjavor održan je sastanak 22. septembra 2017. godine, na temu: Razmatranje slučajeva nasilja u porodici - koliko smo odmakli i kako dalje?

Projektom je planirano da se organizuju sastanci na ovu temu po sudovima u BiH i ovo je prvi sud u kome je organizovan takav sastanak.

Na početku sastanka skupu su se obratili Maida Čehaić, ispred organizatora – Atlantske inicijative i predsjednica suda Nada Živković ispred suda-domaćina.

O uzroku i posledicama nasilja u porodici izlagali su sudije: Mel Flanagan, iz SAD i Slavica Tadić, predsjednica Osnovnog suda iz Zvornika.

Sastanku su prisustvovali svi nosioci pravosudne funkcije ovog suda, koji su kroz konstruktivnu i stručnu diskusiju o tekućoj problematici iz oblasti nasilja u porodici, a na osnovu svojih iskustava, razmijenili mišljenja sa uvaženim gostima.

Zaključak je svih učesnika sastanka da su ovakvi vidovi edukacije nosilaca pravosudne funkcije višestruko korisni i efikasni.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

AI_OSPrnjavor.jpg