Početna stranica Portala pravosuđa BiHOsnovni sud u Prnjavoru

Odluka o izmjeni Odluke o liberalizaciji mjera u radu Suda Prnjavor

29.05.2020.

1. Rad i radno vrijeme

U Osnovnom sudu Prnjavor od 01. juna 2020. godine radiće svi zaposleni, osim onih koji su na bolovanju, a radno vrijeme je od 08,00 do 16,00 časova, sa pauzom od 10,00 do 10,30 časova.


2. Rad sudskog izvršioca

Od 01. juna 2020. godine sudski izvršilac će izlaziti na teren od ponedeljka do četvrtka i dužan je da poštuje sve zdravstvene preporuke i preventivne mjere za sprječavanje pojave i širenja bolesti izazvane korona virusom COVID-19.

Sudski izvršilac će petkom raditi sudske prodaje u zgradi suda.


3. Prijem i otprema pošte

Prijem i otprema pošte će se vršiti kao prije proglašavanja vanredne situacije, svaki radni dan, s tim što stranke poštu mogu predavati u periodu od 12,00 do 14,00 časova uz poštovanje svih zdravstvenih preporuka i preventivnih mjera za sprječavanje pojave i širenja bolesti izazvane korona virusom COVID-19.


4. Postupanje u predmetima

Aktiviraju se predmeti izvršenja prekršajnih sankcija-uput u zatvor, pozivanjem kažnjenih na izdržavanje kazne zatvora u kazneno-popravne zavode.


5. Mjere zaštite

Svi zaposleni moraju poštovati zdravstvene preporuke i dužni su preduzimati sve mjere propisane za sprječavanje pojave i širenja bolesti izazvane korona virusom COVID-19 na radnom mjestu.


U svemu ostalom Odluka o liberalizaciji mjera u radu za vrijeme trajanja epidemiološke situacije izazvane korona virusom – COVID-19 donesena 04. maja 2020. godine ostaje neizmijenjena.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh